Engelsk, Grammatik, Playground

Julespil: Christmas Lesson Fun Factory

Når nu du allerede har brugt timer på at overveje, hvad du mon skal finde på til sidste engelsktime inden jul. Ja, så tænker jeg, at du med fordel kan spare bekymringerne og bare downloade Mette Mølgaard Pedersens fine julespil. Så er det bare at printe pladen, finde terningerne frem og lade eleverne svare på engelskrelaterede spørgsmål fra Harry Potters gaver til Ed Sheeran hits og lidt let julegrammatik.

Her på siden kan du downloade julespillet The Rudolph Game i to versioner: En plug-and-play-pdf samt svarliste og en word-fil, hvis du vil målrette spillet til dine egne elever.

The Rudolph Game – How to Play

Om julespillet siger Mette selv: “Reglerne er simple. Eleverne spiller i grupper af 3-4 personer. Man slår med en terning, og den der når “Merry Christmas” først, har vundet. Når man har slået med terningen, rykker man det antal felter frem, terningen viser. Hvis man kan svare på den opgave, der er på feltet, bliver man stående. Hvis man ikke kan, rykker man tilbage til det felt, man kom fra. Hvis man lander på en Rudolf, må man hoppe hen til den næste Rudolf.

Jeg plejer at printe “pladen” i A3. Brikkerne er farvede papirstrimler, jeg skærer på papirskæreren i kopirummet, som eleverne så krøller til en kugle. Ud over det kræves blot én terning pr. gruppe.” Hvis du ikke kan få din matematik-kollega til at hoste op med en flok fysiske terninger, kan du med fordel finde en virtuel terning på nettet.

Download julespil

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *