Kurser & Workshops

Inkshed | dk og Morten Mølgaard Pedersen udbyder inspirerende oplæg, litteraturkurser og workshops til engelsk og dansk undervisere på ungdomsuddannelserne.

Med 10 års erfaring som gymnasielærer på STX ved jeg præcis, hvor vigtigt det er, at kursusaktiviteter ikke bare giver nye vitaminer til hovedet, men også gør hverdagen nemmere.

Alle kursusforløb foregår derfor på din skole og tilrettelægges med udgangspunkt i din faggruppes behov:

  • Oplæg (1½ time foredrag + spørgsmål/diskussion)
  • Kursus (3 timer)
  • Workshop (6 timer med kortere oplæg og faciliteret arbejde i mindre grupper)

Inspirationsforløb med hjerne og hjerte

#1 Speak to Me: Emergent Underground Poetry // Engelsk

Litteraturscenen i London syder af unge socialt bevidste digtere, der skriver og performer på tværs af digitale og fysiske platforme, genrer og konventioner.

På kurset vil du møde digtere som Hollie McNish, George the Poet, Toby Thompson og Amaal Said; masser af hands-on opgaver og mit forsøg på at forklare hvorfor Kate Tempest kan trække 70.000 tilskuere til en digtoplæsning på Glastonbury Festivalen.

Læs mere

#2 Livet efter autofiktion [Samtidslitteratur og det globale perspektiv] // Dansk

Når du vil et spadestik dybere end anmeldelsen. Kurset tager udgangspunkt i mit arbejde som skribent på litteratursiden.dk, hvor jeg primært leverer analyser og artikler om dansk samtidslitteratur. Indholdet vil derfor konstant spejle aktuelle temaer, forfatterskaber og værker.

Lige nu møder du romanerne (Klik på linket for at se anmeldelser og analyser på litteratursiden.dk)

Tag med på inspirationstur gennem grænseløse køn, tilfældige familierelationer og nutidens danske klassesamfund i tre aktuelle forfatterskaber og find ud af, hvad Rock Tage, et grantræ i Sverige og en hund ved navn Fiske kan fortælle om verden og litteraturen i Danmark anno 2019.

Læs mere

#3 The Portable Universe – om værklæsning i engelsk

Gør pligtlæsning til lystlæsning. Med den seneste gymnasiereform er værklæsningen tilbage i engelskfaget. Få mine bud på gode tekster, blik på curriculum i england og USA, didaktiske overvejelser og variationsmuligheder i arbejdet med længere litterære værker i engelsk.

Læs mere

Plug and Play til en travl hverdag

Udover aktiviteterne på dagen, får alle deltagere adgang til plug and play download-pakker med undervisningsmateriale, som kan anvendes før, under og efter tekstarbejdet i klasserummet. Download-pakkerne indeholder:

  • Forløbsplan (6 lektioner af 90 min.)
  • Udvalgte tekster m. gloser og ordforklaringer
  • Forståelses, analyse og fortolkningsspørgsmål
  • Kreative opgaver og variationsforslag
  • Linksamling

Kontakt og booking

Morten Mølgaard Pedersen er litteraturnørd og cand.mag. i engelsk og dansk med speciale i modernistisk og postmodernistisk litteratur. Efter 10 år på Aarhus Katedralskole er jeg gået solo som workshop-leder, formidler og skribent på bl.a. litteratursiden.dk, hvor jeg leverer analyser og artikler om primært dansk samtidslitteratur.

Udover det daglige arbejde i gymnasiet har jeg siden 2007 skrevet, redigeret og delt inspiration og undervisningsmateriale på bloggen inkshed.dk, holdt workshops om integration af IT i undervisningen og »Værklæsning« på engelsklærerforeningens reformkurser i 2017.

Skriv til mig på morten@inkshed.dk