Dansk, Engelsk, Idéer

Hvordan man lærer at fejle og hvad man kan lære af det

“This is what’s happening” | Hvis jeg har et absolut grundprincip for mit arbejde her på bloggen, i skolen og livet som sådan må det være: nysgerrighed. Inspiration og læring kan komme fra et hvilket som helst hjørne, på et hvilken som helst tidspunkt. Nogle gange fordi fejl bliver til nye perspektiver eller skaber uventede muligheder. Nogle gange fordi frustrationer skærper den analytiske sans. Og nogle gange fordi verden er fantastisk interessant, hvis man holder sig åben for den.

Adam Savage Reveals What's Left of the Original Buster! - YouTube
Adam Savage på værkstedet. Adams YouTube-kanal Tested er et slaraffenland for nørder, filmfanatikere og andre kreative sjæle

Et af af de bedste eksempler på at inspiration kan komme fra de særeste hjørner er den amerikanske maker Adam Savage. Videoerne fra hans cave på youtube-kanalen Tested er fantastiske — ikke kun, fordi kun de gør nørderi til en livsform, men især fordi han er en gudsbenådet historiefortæller og inspirator.

Hvad kan jeg som engelsk- og danskunderviser få ud af at se en midaldrende mand bygge movie props, hører jeg dig sige? Well, Adam Savage har udvidet mit ordforråd. Han har givet mig nye tilgange til problemløsning på mange områder og, ikke mindst, har han vist mig, at alt har en historie at fortælle – – kunsten er bare at kommunikere den historie så klart og tydeligt som muligt.

Her har jeg plukket to små videoer, der på hver sin måde handler om nysgerrighed. I den ene fortæller Adam om sine erfaringer med at begå fejl. Den anden indeholder den mest inspirerende, eklektiske og tankevækkende samling boganbefalinger, jeg har fået i lang tid. Enjoy:-)

Læs også: Make Good Art: Essay and Grammar Assignment

Hvordan man lever (og lærer) af sine fejl

Bøger som har ændret min tankegang

Bøger som nævnes i videoen

Læs også: A Sense of Place – Film Analysis and Methodical Point of View

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *