Engelsk, Litteratur, NonFiction, Skriftlig engelsk

STX A: Skriftlig Engelsk A+B Opgave

Min kone Mette og jeg har i fællesskab lavet et skriftligt opgavesæt, som kan bruges til at teste elevernes standpunkt op til karakterafgivning og terminsprøver. Ingen af teksterne har været brugt før i opgavesammenhæng og fiktionsteksten er spritny, så der burde ikke være noget at finde på nettet.

  1. Opgave 4A (Fiction): Write an analytical essay (900-1200 words) in which you analyse and interpret Ben Okri’s short story “A Wrinkle in the Realm”. Part of your essay must focus on the effect of narrator and point of view. In addition, your essay must include an analysis of the style of writing from lines 31 to 53. You should use the results of your analysis in your general treatment of the short story. Your essay must include references to the short story.

    Den oprindelige tekst kan findes er udgivet i The New Yorker.
  2. Opgave 4B (Non-Fiction): Write an analytical essay (900-1200 words) in which you analyse and comment on Neil Gaiman’s speech “Make Good Art”. Part of your essay must focus on the style of the writer’s language from lines 128 to 145 and the use of humour as a way to engage with the audience. You should use the results of your analysis in your general treatment of themes and appeal of the text.

    Du kan finde en transkription af Gaimans tale her.

Download

Du kan downloade hele opgaven med tekster, opgaveformulering og linjenumre her:

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *