Wayward Audio

DIY STOMPS // Never out of phase

fotoJeg elsker min gamle amerikanske 90’er Small Stone Phaser fra Electro Harmonix.

Der er bare, efter min mening, ikke noget der slår den varme, fyldige lyd fra den OTA-baserede phaseshifter. Men…

Desværre lider Small Stonen af et ret markant volumentab, når den bliver aktiveret, hvilket gør den ret svær at bruge i bandsammenhæng. Guitaren forsvinder simpelthen i mixet, når man sparker phaseren ind over, hvilket jo ikke er særlig fedt.

Derudover er den – som de fleste andre gamle EHX pedaler – temmelig stor og ikke specielt pedalboard-venlig i designet. Men den slags er der jo heldigvis råd for:-)

Second life

Jeg har nu genhuset min Small Stone i et mere praktisk format og indsat en Linear Power Booster med en ekstern volumenkontrol på output-delen. Fordelen ved at sætte boost-kredsløbet efter phaseren er, at jeg får mulighed for at styre lydniveauet uden at skulle pille ved kredsløbet på selve phaseren. Alternativet ville være at ændre nogle komponentværdier i inputdelen, hvilket typisk medfører mindre headroom og risiko for oscillering/distortion.

Min løsning er altså den bedste af alle verdener. Og kan desuden laves med en intern trimmer, hvis man ikke har lyst til at bore ekstra huller i sin pedal:-) Men det er nok ligesom lidt for sent for min:-) Samlet set har jeg laver følgende mods på min gamle phaser.

Small Stone Mods

  • Nyt kabinet (Hammond 1590BB)
  • Nye knapper
  • Blå LED med chrome-fatning
  • Output-boost med ekstern volumenkontrol
  • “Colour”-omskifter udskiftet med vippekontakt i metal
  • Standard 5/2.1 mm DC-stik
  • Ny indvendig ledningsføring

 

 

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *