DIY STOMPS // Never out of phase

February 14th, 2015 § 0 comments

fotoJeg elsker min gamle amerikanske 90’er Small Stone Phaser fra Electro Harmonix.

Der er bare, efter min mening, ikke noget der slår den varme, fyldige lyd fra den OTA-baserede phaseshifter. Men…

Desværre lider Small Stonen af et ret markant volumentab, når den bliver aktiveret, hvilket gør den ret svær at bruge i bandsammenhæng. Guitaren forsvinder simpelthen i mixet, når man sparker phaseren ind over, hvilket jo ikke er særlig fedt.

Derudover er den – som de fleste andre gamle EHX pedaler – temmelig stor og ikke specielt pedalboard-venlig i designet. Men den slags er der jo heldigvis råd for:-)

Second life

Jeg har nu genhuset min Small Stone i et mere praktisk format og indsat en Linear Power Booster med en ekstern volumenkontrol på output-delen. Fordelen ved at sætte boost-kredsløbet efter phaseren er, at jeg får mulighed for at styre lydniveauet uden at skulle pille ved kredsløbet på selve phaseren. Alternativet ville være at ændre nogle komponentværdier i inputdelen, hvilket typisk medfører mindre headroom og risiko for oscillering/distortion.

Min løsning er altså den bedste af alle verdener. Og kan desuden laves med en intern trimmer, hvis man ikke har lyst til at bore ekstra huller i sin pedal:-) Men det er nok ligesom lidt for sent for min:-) Samlet set har jeg laver følgende mods på min gamle phaser.

Small Stone Mods

  • Nyt kabinet (Hammond 1590BB)
  • Nye knapper
  • Blå LED med chrome-fatning
  • Output-boost med ekstern volumenkontrol
  • “Colour”-omskifter udskiftet med vippekontakt i metal
  • Standard 5/2.1 mm DC-stik
  • Ny indvendig ledningsføring