Engelsk, Film og Medier, NonFiction

Morning in America – Two Ads and a Trailer

Hvis du lige mangler en starter eller en hurtig opgave til din engelskklasse? Så vil jeg anbefale at kaste et blik på disse reklamer. Morning in America er hentet fra Ronald Reagans kampagne til det amerikanske præsidentvalg i 1984. Reklamen tegner et positivt idyllisk billede af et USA i økonomisk fremgang. Den egentlig titel er “Prouder, Stronger, Better”, men i daglig tale reklamen mest kendt for sin åbningslinje: “It’s morning again in America”.

Morning in America - Still fra The Lincoln Projects attack ad.
Amerikanske værdier i forfald: Screenshot fra The Lincoln Projects attack ad “Mourning in America” (2020)

Reagan-kampagnen er en klassiker i amerikansk politisk retorik og er blevet brugt som reference flere gange i nyere tid. Ved Super Bowl finalen i amerikansk fodbold 2019 gjorde reklame for tredje sæson af The Handmaid’s Tale med en dystopisk spoof på Reagan-kampagnen. Og netop nu skaber en politisk attack ad røre i USA.

Idyl, fremgang og konservative værdier

En konservativ solstrålehistorie: Ronald Reagans klassiske reklamefilm fra 1984

It’s morning again in America. Today more men and women will go to work than ever before in our country’s history. With interest rates at about half the record highs of 1980, nearly 2,000 families today will buy new homes, more than at any time in the past four years. This afternoon 6,500 young men and women will be married, and with inflation at less than half of what it was just four years ago, they can look forward with confidence to the future. It’s morning again in America, and under the leadership of President Reagan, our country is prouder and stronger and better. Why would we ever want to return to where we were less than four short years ago?

Tekst til den oprindelige Reagan kampagne fra 1984

Fra et USA i opløsning

Reklamen Mourning in America fra The Lincoln Project tegner et brutalt billede af et amerikansk samfund på randen af opløsning og giver Donald Trump skylden for Covid-19 krisen. Mourning in America trækker talrige intertekstuelle referencer til den oprindelige reklamevideo. Videoen er produceret at en republikansk anti-Trump organisation (en såkaldt Super Pac), anført af – af alle mennesker – Kelly Ann Conways mand George Conway (!).

Den feministiske dystopi

Traileren til tredje sæson af The Handmaid’s Tale iscenesætter Reagan-kampagnens ord i seriens eget kønsdystopiske univers.

Læs også: Måske skal vi tale lidt om sandheden

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *