Indie

The Wilderness Downtown – Arcade Fire

De canadiske indierockere i Arcade Fire har aldrig ligefrem stået i kø for at blive en del af mængden. Efter de to fremragende album Funeral (2004) og Neon Bible (2007) vendte bandet tidligere på året tilbage med det lige så fremragende tredje udspil Suburbs. Som tilfældet var på Funeral beskæftiger Arcade Fire sig med de ting, der skjuler sig under overfladen i forstædernes endeløse rækker af ensartede huse og dysfunktionelle familierelationer.

I samarbejde med filminskrutøren Chris Milk har Arcade Fire nu begået en genistreg af en interaktiv film, som udnytter mulighederne i Googles Chrome-browser til at bringe bandets klaustrofobiske univers helt ind bag ligusterhækken. Det er sindssygt fedt lavet og et smukt eksempel på at open source-miljøet kan danne grobund for kunstnerisk aktivitet på højt plan. Tjek filmen på http://thewildernessdowntown.com/.

Har du endnu ikke Google Chrome kan du hente den her: http://www.google.com/chrome?hl=da

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *