Kunst, Playground

Skoven i byen

Overalt er forberedelserne til årets festuge i fuld gang. Telte, scener, lastbiler, byggekraner, mennesker i arbejdstøj, travlhed, stemning, gryende, forventning.

Et sted er forvandlingen af byen lidt mere markant end ellers. På Store Torv vokser en rigtig levende skov sig dag for dag større og smukkere. Det er landskabsarkitekterne fra Schönherr, der står bag projektet, og det har de gjort godt.

Som street art-installation intervenerer skoven i bylivet, og “Hijacker” byrummet med et væld af nyt liv. Med skoven, som i al god kunst, er der naturligvis noget bevidst kunstigt, men den skaber et smukt tankerum midt på torvet. Et åndehul, der nærmest skriger: “Tillykke. Du har nået sidste side på internettet. Gå nu udenfor og leg.” Samtidig går skoven i fin dialog med Store Torvs faste kunstinventar, brøndsløjfen, som, i mine øjne, først giver mening i disse nye omgivelser. Det organiske stålmonster får pludselig mulighed for at vise sin egen skønhed i kontrasten til de omkringstående grønne organismer.

http://www.aarhusfestuge.dk/presse/folg-tilblivelsen-af-skoven-paa-store-torv

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *