Engelsk, Idéer, Litteratur, Workshop

The Poets (and their Podcasts) must be heard

På udkig efter engelsk kurser og workshops? Dokumentaren “The Poets will be heard” giver en lille forsmag på indholdet af “Speak to me – Emergent Underground Poetry”, som kan ramme din skole i løbet af 2020.

På workshoppen arbejder vi i dybden med didaktisering af udvalgte tekster af Hollie McNish, Kate Tempest, Amaal Said og Toby Thompson og kigger på podcasten “Have You Heard Georges Podcast” (#HYHGP) af digteren George the Poet.

Er det ikke et ret smalt emne?

Nej, for digterne stiller skarpt på en lang række af de sociale problemstillinger, der rører sig i Storbritannien netop nu og kan derfor skabe indgangsvinkler til en lang række temaer og sproglige udfordringer f.eks.:

I sine Instagramdigte skriver Hollie McNish bramfrit og tilgængeligt om kvinder, køn og seksualitet. Kate Tempest takler krig, vrede og social uretfærdighed, mens Toby Thompson og Amaal Said behandler ensomhed, identitet og stereotyper. #HYHGP fra George the Poet er et genredefinerende sproglaboratorium, der remixer personlige fortællinger med rap, performance poetry, litteratur og social indignation. 

Engelsk kurser og workshops: Mød tekster og podcasts af George the Poet.
George the Poet – Britain’s most influencial poet you have never heard of

På den måde er Have You Heard George’s Podcast? en slags radioessay der spænder fra britisk rap/grime over social ulighed, branden i Grenfell Towers og klassesamfund til uddannelsespolitik og race.

Podcasten skaber rum til et væld af autentiske stemmer fra Storbritanniens marginer og lægger op til masser spændende og engagerende undervisning.

Praksisnær inspiration

Jeg synes virkelig godt om ideen med Literary Circles med selvvalgte værker og vil muligvis prøve det af med et A-niveau hold. Literary Double Circles er (næsten) dobbelt så god, igen til et 3.g A-niveauhold. Skønt at have med en foredragsholder at gøre, der så åbenlyst taler for kærligheden til at læse litteratur, også med eleverne.

underviser ordrup gymnasium

Efteruddannelse er kun relevant, når den kan anvendes direkte i din egen undervisning. Målet med denne workshop er derfor at få den faglige inspiration ind under huden. I løbet af dagen vil du udvikle, afprøve og reflektere over materiale, øvelser og metoder, som kan bringe de fem kunstnere i spil med dine egne klasser og med blik for din skoles elevsammensætning.

Workshoppens indhold og arbejdsformer er altså tænkt praksisnært og relevans er det vigtigste succeskriterium for dagens forløb.

Mail eller ring hvis du er interesseret i et kursus eller workshop på din på din skole.

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *