Wayward Audio

DIY STOMPS // Wet/Dry Pedalboard

Jeg har længe leget med tanken om at lave en form for wet/dry opsætning med én forstærker til fuzz/overdrive og én kun til delay-repeats. Humlen ved mit tidligere setup var, at jeg ganske vist kunne hive en ret stor lyd ud af mine to små forstærkere, men kombinationen af massiv fuzz og lang delay, kan hurtigt bliver ekstremt mudret.

Det var dog først, da jeg så, Daniel fra The GigRig demonstrere Ed O’Briens nye pedalboard, at jeg fandt løsningen. En splitter der sættes ind i signalkæden lige før de tidsbaserede effekter (delay, reverb, etc.)

Jeg har nu bygget en AMZ Two Channel Splitter, som er placeret under boardet lige efter volumepedalen og før delay. Dermed bevarer mine gain-effekter deres attack og rå punch gennem den ene forstærker, mens den anden får delay igennem (sammen med de andre effekter). Splitteren er aktiv med en buffer til hver udgang, så signalet holdes stærkt og jeg undgår lydtab. Forskellen er markant.

Wet/dry opsætning

Guitar >
Emma Transmorgrifer Compressor > Skreddy Lunar Module Deluxe (High Gain Fuzz (klon)) > Bright Onion Pedals Dual Bypass Looper (in)
  • Loop #1 (Dirt) – Hermida Zendrive (Medium Gain Overdrive (klon)) > Vemuram Jan Ray / Timmy (Medium Gain Overdrive (klon))
  • Loop #2 (Modulation) – Electro Harmonix Small Stone Phaser (Custom House) > Boss TR-2 Tremolo (Custom House) > MXR Micro Amp (Clean Boost)

Bright Onion Pedals Dual Bypass Looper (out) > Fairfield Circuitry Barbershop (Low Gain Overdrive (klon)) > DOD 8-band Graphic Equalizer > Ernie Ball Volume Pedal Jr >

AMZ Buffered Two Channel Splitter

  • Output #1 > Amp #1
  • Output #2 > TC Electronic Alter Ego Delay > Amp #2

Less distortion is more distortion

Derudover er min trusty Rat Distortion blevet skiftet ud med en Vemuram Jan Ray/Timmy eftersom jeg måtte konstatere, at Rat’en ikke rigtig fik spilletid – får ca. samme lyd fra min Lunar Module, men markant bedre basrespons, en langt mere tight low-end og bedre definition af de enkelte toner på komplekse akkorder.
Jan Ray/Timmy’en er en ekstremt alsidig og vellydende medium gain overdrive med en meget anvendelig eq der giver kontrol over både bas og diskant. Samtidig stakker utrolig godt med både Barbershop og Zendrive.
Og til sammen, ja, så giver denne kombination af drive-pedaler al den fleksibilitet jeg kan drømme om.

 

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *