Anmeldelser, Kunst

Kald mig bare Ishmail

Okay. Internettet er sgu et sejt sted. Ikke fordi, det ikke har sine dodgy afkroge, men det muliggør også fantastiske collaborative projekter og stiller dem til rådighed for alle der måtte være interesserede uafhængigt af tid og rum.

Tag nu Moby Dick Big Read projektet som løber af stablen lige nu. Herman Melvilles oceaniske monster af en hvalfangerroman læst op, et kapitel om dagen, af en lang række læsere – inklusiv Tilda Swinton, Simon Callow og Stephen Fry – som alle arbejder gratis ud fra en fælles facination af Melvilles hovedværk.

Det er sgudda fedt, ikke? Så længe man har en metafysisk tænker med i (læse)gruppen – eller hedder det mon en lyttegruppe, når bogen er i podcast-format?

Hvert kapitel akkompagneres og iscenesættes af hvert sit visuelle kunstværk – fra Marcus Harveys Albus (2009) (som smyger sig brækælvende og faretruende ind i åbningskapitlet Loomings) til Alexis Rockmans Proposal for a Memorial (2011) (med sin oliegejsersprøjtende Frankensteinhval) – indtil videre da, for projektet er langt fra tilendebragt endnu.

Stream Moby Dick direkte fra Big Read projektets hjemmeside eller abonner på den som podcast via iTunes, SoundCloud eller lignende. Og kald mig så bare Ishmail…

 

 

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *