Anmeldelser

Hurra for Blogsy

Fra det sekund jeg fik min iPad i hånden, har den fungeret som mit primære værktøj til blogging. Og eftersom WordPress altid har været mit weapon-of-choice i forhold til blogplatforme, nå ja, så var det da kun naturligt, at den officelle WordPress app ved samme lejlighed flyttede ind i mit digitale liv.

Desværre har jeg egentlig aldrig rigtig været tilfreds med WordPress app’en, som ikke er særlig avanceret og mangler basal funktionalitet. Især halter billedbehandlingen gevaldigt, og på det seneste er jeg nærmest holdt op med at blogge fra min iPad, fordi alle de billeder jeg forsøger at uploade pixelerer helt hysterisk. Dette sker ganske vist ikke på min laptop, men da jeg mest blogger i toget, bussen eller rundt omkring i byen er det vanvittig irriterende ikke at kunne udnytte Ipad’ens lethed og fleksibilitet.

 

Masser af redigeringsmuligheder

Nu har jeg så kastet min kærlighed på Blogsy der umiddelbart virker som en fremragende afløser på posten som yndlingsblogklient. Brugerfladen er lækker og overskuelig. App’en understøtter de mest almindelige CMS – herunder WordPress, Joomla og Drupal – og har integreret billedimport fra Flickr, Picasa, Youtube og Google samt integreret browser. Den grundlæggende funktionalitet ser ud til st dække alle behov og brugsoplevelsen er både flydende og superintuitiv.

Menulinjen giver nem adgang til et godt udvalg af tekstformater. Men især er drag and drop billedredigeringen, som gør det muligt at placere billeder/video manuelt og intuitivt i en post, rigtig velfungerende og giver et godt arbejdsflow. Samtidig er der med et enkelt swipe adgang til en solid html-editor og dermed mulighed for at finjustere direkte i koden, hvis man har lyst/behov for det.

 

Hvorfor er Blogsy bedre?

En god app forbedrer mit workflow, så simpelt kan det siges. Og det er helt præcist grunden til at Blogsy er så indtagende at arbejde med på iPad’en. Alle arbejdsrutiner falder ganske naturligt og man behøver ikke spekulere ret meget over hvor de forskellige funktioner gemmer sig på brugerfladen. Den indbyggede browser gør det let at linke til andre internetsider og som nævnt er billed- og tekstredigering en leg.

Jeg kunne godt ønske mig en preview funktion, som giver mulighed for at se min post inden jeg publicerer den, men mon ikke det kommer i en fremtidig version?

Alt i alt er Blogsy kommet for at blive. De 30 kr. er altså godt givet ud:-)

 

 

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *