Playground

Eventyret om Vippe, Nippe og Niels

Fødselsdagsskattejagt

Der var engang en konge som havde tre sønner. Den ene hed Vippe, den anden hed Nippe og den tredje hed Niels. De tre sønner var hver især taget ud i verden for at søge lykken. Det var nu tre år siden, den sidste rejste og siden havde ingen hørt fra dem. I begyndelsen var Kongen selvfølgelig meget ked af at hans sønner var forsvundet. Men fordi han var ved at blive gammel og ikke kunne huske fra sin næse til sin hund, glemte han snart alt om Vippe, Nippe og Niels.

I stedet begyndte han at spekulere på hvem der skulle arve kongeriget, når han en dag var død og borte. En dag hørte han om en mægtig skat som skulle være gemt et sted i riget. “PERFEKT!” råbte kongen så højt at hans tamme papegøje med et pluf skvattede ned fra sin pind. “EN SKATTEJAGT, DET ER LIGE SAGEN! Den som finder skatten, han skal blive konge. MEN KUN HVIS HAN DELER SKATTEN LIGELIGT MED SINE VENNER!”

Så sendte han bud til nær og fjern og snart stod en flok raske svende foran ham, klar til skattejagt. En havde hørt om en række af spor som ville vise vej til skatten og skattejægerne besluttede at lede efter dem i fællesskab.

Det første skulle være lige her omkring. Del jer og led efter spor nummer et i haven.

Spor #1
Skatten er skjult i et magisk rige, som ikke findes på denne jord. For at komme der til må man ride på en hvirvelstorm. Start hvirvelstormen ved at løbe tre gange rundt om huset. Stormen vil sætte jer af ved bakken med sølvvandfaldet.

Spor #2
“I befinder jer nu i Det Fjerne Land – et magisk rige hvor mange sære ting kan ske. Jeg ved ikke så meget om, hvad der venter jer. Men jeg ved, at det næste spor ligger gemt nær huset hvor der bor en dreng, hvis navn man kan sætte hjul på.”

Spor #3
Det næste spor finder I på toppen af det grønne Tritonbjerg. Desværre ved jeg, at bjerget er vogtet med en besværgelse som vil låse jeres ben fast til hinanden. I kan altså kun komme op til toppen ved at hoppe med samlede ben.

Spor #4
“Velkommen på toppen. Mit navn Tritonius og jeg bjergets vogter. Mit spor ligger skjult, hvor en fodboldspiller med lethed finder sit mål.”

Spor #5
“Stier lige med brune hække leder til mit spor. Jeg er Bramfrik, morskabens og venskabets ånd. Find mit spor hvor mange af jeres venskaber er godt begyndt og fortsat til skolen.

Spor #6
“For skatten at vinde må I sammen vise, at I kan dele og hjælpe hinanden. Dan en kæde og gå hånd i hånd tilbage til A’s hus. Hvis kæden ej brydes, der I skatten vil finde.

Slutning
Til lykke skattejægere. Skatten er jeres, men før I begynder at guffe den i jer, vil I måske gerne vide, hvad der skete med Vippe, Nippe og Niels?

Jo, ser I Vippe rejste jorden rundt i luftballon. Nippe mødte en troldmand på sin vej, som tryllede ham om til en huskat ved navn Emil. Og Niels? Ja, han ser bare fjernsyn.

Med venlig hilsen
Enoch Endespinder,
Kongelig hittepåmand.

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *