Engelsk, Litteratur, Undervisning

The Poets (and their Podcasts) must be heard

Jeg synes virkelig godt om ideen med Literary Circles med selvvalgte værker og vil muligvis prøve det af med et A-niveau hold. Literary Double Circles er (næsten) dobbelt så god, igen til et 3.g A-niveauhold. Skønt at have med en foredragsholder at gøre, der så åbenlyst taler for kærligheden til at læse litteratur, også med eleverne.

Jeg har fornylig besøgt Ordrup Gymnasium, hvor jeg delte ud af tanker, tips og idéer til værklæsning i engelsk – heldigvis med grin og god respons fra deltagerne.

Derfor vil jeg benytte lejligheden til at fortælle lidt mere om min workshop om britisk undergrundsdigtning.

Praksisnær inspiration

Filmen “The Poets will be heard”, som du kan se her på siden, giver en lille forsmag på indholdet af min workshop “Speak to me – Emergent Underground Poetry”, som du kan få ud på din skole i løbet af 2020.

På workshoppen – som faktisk er en workshop – arbejder vi i dybden med didaktisering af udvalgte tekster fra performancekunstnerne Hollie McNish, Kate Tempest, Amaal Said og Toby Thompson samt “Have You Heard Georges Podcast” af digteren George the Poet.

Efteruddannelse er kun relevant, når den kan bruges til noget. Målet med workshoppen er derfor, at få den faglige inspiration ind under huden. I løbet af dagen vil du og din faggruppe i fællesskab udvikle, afprøve og reflektere over materiale, øvelser og metoder, som kan anvendes direkte i din egen undervisning og med blik for skolens elevsammensætning.

Workshoppens indhold og arbejdsformer er altså tænkt meget praksisnært og relevans er det vigtigste succeskriterium for dagens forløb.

Er det ikke et ret smalt emne?

Nej, for digterne stiller skarpt på en lang række af de sociale problemstillinger, der rører sig i Storbritannien netop nu og kan derfor skabe indgangsvinkler til mange forskellige temaer og sproglige udfordringer.

I sine Instagramdigte skriver Hollie McNish bramfrit og tilgængeligt om kvinder, køn og seksualitet; Kate Tempest takler krig, vrede og social uretfærdighed; mens Toby Thompson og Amaal Said behandler emner som ensomhed, identitet og stereotyper.

George the Poet – Britain’s most influencial poet you have never heard of

George the Poets prisbelønnede Podcast-serie er en genre bending nyskabelse, der blander elementer fra rap, langdigt, historiefortælling og reportage med musik og radioteater.

Resultatet Have You Heard George’s Podcast? er en form for personlig analytisk essayistik om et emnefelt der spænder fra britisk rap/grime over social ulighed, branden i Grenfell Towers og klassesamfund til uddannelsespolitik og race.

Podcasten skaber rum til et væld af autentiske stemmer fra Storbritanniens marginer og lægger op til masser spændende og engagerende undervisning.

Published by Morten Mølgaard

cand.mag i engelsk og dansk, litteraturnørd og formidler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *